Getuigenis Benoît Dujardin - IT-analist

 

Onmiddellijk na mijn studies burgerlijk ingenieur informatica en beheer wou ik werk vinden, maar niet om het even wat …

  • Een baan die overeenkomt met mijn studies: Ik wou een baan die een mengeling is van informatica, wiskunde, beheer en economie.
  • Een baan met interessante projecten: Ik wou indien mogelijk meewerken aan een boeiend project dat mij enorm veel over de onderneming zou leren en mij de kans zou bieden om mij snel te integreren.
  • Een stabiele baan: Ik wou een onderneming vinden waarin de toekomst niet onzeker of vaag is.
  • Een solide onderneming met een goede reputatie: Ik wou ook werken in een onderneming waarvan de naam respect oproept.
  • Een onderneming met carrièremogelijkheden: Ik wou tot slot werken in een onderneming waar het mogelijk is “om met alles kennis te maken” en ervaring in de verschillende departementen op te doen.
  • De kers op de taart: Ik wou al die criteria terugvinden in een aangename werkomgeving.

De balans is zeer positief na een paar maanden bij de Nationale Bank van België: Ik werk in een onderneming waar informatica elke dag te maken heeft statistiek, micro-economie, financiële markten en logistiek in een Europese omgeving. In dit kader moet ik controleren of alle informaticatoepassingen die werden ontwikkeld, naar behoren werken. Daarvoor heb ik contact met heel veel mensen en moet ik de infrastructuur van de Bank door en door kennen. De diverse projecten waaraan ik werk, hebben een tamelijk lange looptijd. Hierdoor kan ik de toekomst met een gerust hart tegemoet zien. Dankzij de mobiliteitsstage kan ik kennismaken met andere departementen en een beter inzicht krijgen in de verschillende uitdagingen waarmee de Nationale Bank van België rekening moet houden. Tot slot ontdekte ik meteen al dat ik was terechtgekomen in een gastvrij en aangenaam departement dat mij aan mijn behoeften aangepaste opleidingen biedt. Dat alles met aantrekkelijke voordelen. De Nationale Bank van België is volgens mij een van de beste keuzes voor wie op zoek is naar werk.

 
Lees alle getuigenissen
Benoît Dujardin