Onze troeven.

Jobinhoud & prestige

We hebben unieke, boeiende jobs die je nergens anders in België kan doen. De Nationale Bank van België is bovendien een kwaliteitslabel, waar onze medewerkers hun kennis en expertise ten dienste stellen van het algemeen belang.

Maatschappelijk relevant

Als centrale bank van België zetten we ons in voor een stabiele, duurzame economische en financiële omgeving. Onze kerntaken zijn: prijs- en financiële stabiliteit bewaren, veilige bankbiljetten en betaalsystemen, data- en studiewerk. Wat we dagelijks doen heeft impact.

Warme collega's

Collegialiteit en teamsfeer zijn voor ons enorm belangrijk. We gaan samen voor één doel, we respecteren, ondersteunen én leren van elkaar. Warm, zo zijn wij.

Opleiding & omkadering

Jouw welzijn is onze prioriteit. Daarom bieden we talrijke opleidingsmogelijkheden, zorgen we voor een knappe werkplek met ruimte voor ontspanning, en optimaliseren we je ergonomie.

Samen onder collega’s.

Hoe zijn je collega’s bij de Nationale Bank van België? Dat zijn mensen die met de glimlach voor je klaarstaan, graag met je samenwerken én fier zijn dat ze hun expertise kunnen en mogen delen.

Sfeer natuurlijk!

Begin je graag je dag met een lekkere koffie? Dan vind je zeker je gading in onze gezellige coffee corner. Een beetje ontspanning tijdens de middagpauze? Wat denk je van een partijtje tafeltennis? Stap ook zeker snel even binnen in de mediatheek voor een goed boek. Blijf je graag wat napraten met collega’s in het Brusselse? Faciliteiten en mogelijkheden genoeg bij ons; en dat schept hechte banden en een leuke sfeer.

Werken voor jezelf en voor de maatschappij.

Kiezen voor de Nationale Bank van België betekent een unieke taak hebben in België, de kans krijgen om je expertise te vergroten en te werken in een bedrijf waar de mogelijkheden legio zijn. Maar het betekent ook werken voor… iedereen. Je wordt deel van een bedrijf dat de fundamenten legt voor de toekomst, waakt over de stabiliteit van de Belgische financiële sector en mee ijvert voor prijsstabiliteit via het Europees monetair beleid.

Wil je meer weten te komen over wat wij doen, onze rol in de samenleving en onze evolutie naar een moderne Nationale Bank? Lees dan zeker ons ondernemingsverslag van 2019.

Begeleiding vanaf dag één.

Ja, we zorgen ervoor dat je de eerste dag niet verloren loopt op weg naar het restaurant. Geloof ons, dat is al gebeurd. Maar met begeleiding hebben we het ook over het persoonlijk ontwikkelingsplan dat je samen met de lijnmanager zal opstellen, over opgeleid worden nog voor je aan de slag gaat en over mobiliteit. We werken aan langetermijncarrières waarin je dankzij competentiemanagement de kans krijgt om door te groeien naar de job die je het beste ligt.

Ontdek vacactures

Nationaal én internationaal.

We spelen een actieve rol in het bepalen en het uitvoeren van het monetair beleid van het Eurosysteem. Dat bestaat uit de Europese Centrale Bank (ECB) en de nationale centrale banken van de landen die de euro als munteenheid hebben. De hoofddoelstelling: het handhaven van de prijsstabiliteit in het eurogebied. Ja, bij de NBB gaan we over grenzen heen. Ook letterlijk, binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB) bestaan verschillende programma’s om tijdelijk bij de ECB of een andere Europese centrale bank te gaan werken. 

Onze arbeidsvoorwaarden.

Om het beste uit onze medewerkers te halen, willen we ze ook het beste geven. Naast onze hierboven vermelde troeven bieden we dan ook een aantrekkelijk loon. We streven naar een goede balans tussen werk en privé, zodat onze mensen de rust en inspiratie vinden om in hun werk te kunnen excelleren en hun expertise ten volle kunnen benutten. En we hebben moderne, flexibele arbeidsvoorwaarden en talrijke opleidingsmogelijkheden waarmee we inspelen op de behoeftes van onze diverse medewerkers. Meer weten? Ontdek ze hier:

Onze arbeidsvoorwaarden

Sporten onder de middag
Zo zijn wij.
Steeds bijleren
Zo zijn wij.
Teambuilding
Zo zijn wij.
Lunchen met collega's
Zo zijn wij.
Samen uitdagingen aangaan
Zo zijn wij.
Samenwerken
Zo zijn wij.
Coffee corner
Zo zijn wij.
Mediatheek
Zo zijn wij.

Zo zijn wij. Hoe ben jij?

Bekijk onze werkgebieden en vacatures.

Al onze vacatures   of   Werkgebieden